на живо

"Ливърпул" мина и през "Манчестър Юнайтед", крачи уверено към титлата

Мърсисайдци спечелиха дербито с 2:0

Getty Images

"Ливърпул" направи поредната си крачка към мечтаната първа титла във Висшата лига от 30 години насам! Мърсисайдци победиха "Манчестър Юнайтед" с 2:0 в дербито на 23-ия кръг и вече имат 16 точки аванс на върха пред шампиона "Манчестър Сити", като са и с мач по-малко.

Тази вечер, на своя "Анфийлд", тимът на Юрген Клоп поведе в 14' чрез Върджил ван Дайк, а преди почивката голове на Роберто Фирмино и Жоржиньо Вайналдум бяха отменени съответно за нарушение срещу вратаря Давид Де Хеа и заради засада. Мърсисайдци все пак стигнаха до второ попадение, отбелязано от Мохамед Салах в последната от трите добавени минути, с което египтянинът оформи крайния резултат - 2:0.

Любопитното е, че с асистенция се отчете стражът Алисон, като това не се бе случвало в мач на "Ливърпул" в елита от март 2010 г., когато Хосе Рейна подаде за попадението на Фернандо Торес срещу "Съндърланд".

Снимка: Getty Images

По този начин "Ливърпул" удължи впечатляващата си серия без поражение във Висшата лига на 39 мача и записа 19-а поредна победа у дома, доближавайки се на две от клубния рекорд. Освен това мърсисайдци са взели 91 точки от 93 възможни в последните си 31 двубоя. "Ливърпул" отбеляза гол във всеки един от 22-те кръга през настоящия сезон. Нещо, което никой не бе правил от сезон 2001/2002, когато "Арсенал" завърши шампионския си сезон с поне едно попадение на мач.

В следващия кръг "червените" от града на "Бийтълс" гостуват на "Уулвърхемптън", а шест дни по-късно следва визита на "Уест Хем" в отложения двубой. "Манчестър Юнайтед" пък е домакин на "Бърнли".

Тагове: