на живо

"Ливърпул" мина с лекота през белгийския шампион (ВИДЕО)

Окслейд-Чембърлейн с два гола за успеха на "червените" в Шампионска лига

"Ливърпул" мина с лекота през белгийския шампион (ВИДЕО)

"Ливърпул" спечели категорично с 4:1 гостуването си на "Генк" от третия кръг в група 5 на Шампионска лига. Носителят на трофея поведе след по-малко от 120 секунди игра и с изключение на няколко момента през първото полувреме, не се затрудни да запише успех срещу разпиляния при играта си в отбрана белгийски шампион. Това е първият успех на "червените" при гостуване от груповата фаза на надпреварата от октомври, 2017 г. насам.

Юрген Клоп направи пет промени в титулярния състав на гостите, давайки шанс за изява на Джеймс Милнър, Деян Ловрен, Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн, който се отплати за присъствието си на терена с два гола. Халфът даде аванс на "червените" още във втората минута, нанасяйки наглед слаб удар от около 20 метра, но топката се плъзна по тревата и попадна в далечния долен ъгъл на вратата, пазена от Гаетан Куке.

Снимка: Getty Images

В следващите минути "Генк" се съвзе и създаде две чисти голови положения, пропуснати от капитана Мбвана Самата и колегата му в нападение Пол Онуачу. Впоследствие гол на Самата бе отменен, поради засада за сантиметри при подаване към дясното крило Юния Ито в развитие на атаката.

"Ливърпул" увеличи преднината си в 57-ата минута, когато Окслейд-Чембърлейн отбеляза превъзходно попадение с външната част на дясното си стъпало от границата на наказателното поле. Той отигра топката още с първото си докосване, произвеждайки един от най-красивите голове от началото на турнира. До края обезкуражените домакини оставиха на заден план играта в защита и гостите се възползваха с лекота. Садио Мане вкара деветия си гол за сезона в 77-ата минута след асистенция на Мохамед Салах, а десет минути по-късно двамата си размениха ролите и египтянинът се разписа след чудесна индивидуална акция в наказателното поле.

Снимка: Getty Images

Почетен гол за "Генк", който допусна едва втора загуба при последните си 18 домакинства от европейските клубни турнири, отбеляза резервата Стивън Одей в 88-ата минута. Това е и единственото попадение, което "Ливърпул" е допуснал при последните си 6 срещи с белгийски отбори в турнира, като всяка от тях е спечелена от английския гранд.

"Генк" се превърна в първия отбор, който записва серия от 15 поредни двубоя без победа в основната фаза на Шампионска лига. "Ливърпул" пък има 25 успеха в последните си 30 мача от всички турнири. "Червените" на Клоп вече имат 6 точки в актива си на второто място в група 5, докато белгийският им съперник, който гостува на "Анфийлд" на 5 ноември, е само с една точка от три кръга и заема последното място. 

Снимка: Getty Images

Тагове: