на живо

"Ливърпул" моли Мане да не играе довечера

Мърсисайдци не искат нападателят им да рискува здравето си

Reuters

В "Ливърпул" са притеснени за здравето на Садио Мане и молят нападателя да не играе за родината си Сенегал срещу Екваториална Гвинея в четвъртфиналите за Купата на африканските нации. Мачът е тази вечер от 21:00 ч. и ще бъде излъчен пряко по RING.

Мане получи удар в главата в осминафинала срещу Кабо Верде, спечелен от тима му с 2:0. Звездата на сенегалците се сблъска тежко с вратаря на съперника, но се върна на терена и дори отбеляза гол, преди все пак да даде знак, че не се чувства добре и трябва да бъде заменен.

Снимка: Reuters

Заради световъртежа, Мане бе откаран в болница. Тестовете обаче показаха, че не е с комоцио и може да вземе участие в четвъртфинала. Мане се включи в съботната тренировка на Сенегал, а от щаба на тима обявиха, че той е готов за двубоя с Екваториална Гвинея.

От "Ливърпул" не са доволни. Ако се следваха правилата на английската Висша лига, Мане със сигурност щеше да пропусне четвъртфинала, но в турнира за Купата на африканските нации е различно.

Сенегал се изправя срещу приятната изненада Екваториална Гвинея в спор за място на полуфинал. Победителят от двойката ще се сблъска с Буркина Фасо, чийто тим отстрани Тунис с 1:0.

Снимка: Reuters