на живо

Ливърпул нанесе още един удар на агонизиращия Челси

Първи успех за Клоп във Висшата лига, Специалния все по-близо до уволнение

Поредно разочарование преживяха феновете на Челси. В първи мач от 11-я кръг на Висшата лига в Англия, "сините" от Лондон загубиха от Ливърпул с 1:3.

Челси открха още с първата си по-сериозна атака. Рамирес отбеляза в 4-ата минута след центриране на Сезар Аспиликуета.

Изравнителното попадение за мърсисайдци отбеляза Филипе Коутиньо в самия край на първото полувреме след страхотен шут от границата на наказателното поле.

Ливърпул останаха по-активният отбор на терена и след почивката. В 74-та минута отново Коутиньо прати топката във вратата на Челси. Той получи страхотен пас от Бентеке и шутира. След рикошет в тялото на Тери, коженото кълбо се оказа зад Асмир Бегович.

Бентеке сложи точка на спора в 83-ата минута, когато получи от Лалана в наказателното поле, овладя спокойно и стреля между Тери и Кейхил. Получи се отново рикошет в крака на Кейхил и топката влезе във вратата за да се оформи крайният резултат - 3:1 в полза на Ливърпул.

Това бе първа победа за мърсисайдци под ръководството на мениджъра Юрген Клоп. Челси пък продължава с неубедителните си изяви и са на 15-то място в класирането, а бъдещето на Жозе Моуриньо в клуба е под сериозен въпрос.