на живо

Ливърпул напълни втори стадион в Австралия и спечели трета поредна контрола (ВИДЕО)

Мърсисайдци победиха Аделаида с 2:0

Getty Images

Ливърпул постигна втора поредна победа на австралийска земя, след като се наложи над Аделаида Юнайтед с 2:0. Попаденията отбелязаха Джеймс Милнър и Дани Ингс през второто полувреме.

Огромната популярност на мърсисайдци в Австралия за пореден път се потвърди, след като в рамките на една седмица австралийските фенове на тима оцветиха в червено втори пореден стадион. Преди няколко дни на „Сънкорп стейдиъм” 50 000 души видяха победата на Ливърпул над Бризбейн Роар с 2:1. Днес пък 53 000 зрители станаха свидетели на втория пореден успех на червените на австралийска земя. Преди десетина дни мърсисайдци победиха и сборен отбор на Тайланд с 4:0.

За Ливърпул на вратата започна Симон Миньоле. Защитната линия се оформи от десния бек Натаниъл Клайн, в сърцето на отбраната – Мартин Шкъртел и Деян Ловрен, а отляво – Джо Гомес. В средата на терена действаха капитанът Джордън Хендерсън, Джо Алън и Милнър, а атакуващата тройка беше Джордън Айб, Адам Лалана и Дивок Ориги.

За състава на мърсисайдци все още отсъстват Филипе Коутиньо, Роберто Фирмино и Емре Джан, които получиха по-дълга почивка за ангажименти с националните си отбори. В близките дни се очаква да се финализира и трансферът на Кристиан Бентеке.

Ливърпул започна много добре срещата като атаките на червените бяха много бързи и разнообразни. Тимът беше доста активен по крилата, а сред най-дейните играчи бяха Айб, Ориги и Лалана. Именно пред Ориги се откриха най-добрите възможности – младият белгиец се справяше добре, но не му достигаше завършващ удар. До края на полувремето Аделаида поизравни играта, но така и не стигаше до голови положения. В края на първите 45 минути Милнър стреля два пъти извън наказателното поле, но ударите му бяха отразени.

На почивката Алберо Морено замени Гомес, а последният за пореден мач игра стабилно. В 58-ата минута Ливърпул проведе много бърза контраатака и Айб нахлу мощно отдясно, подлъга двама защитници на домакините и стреля с десния крак по диагонала но топката мина на сантиметри от гредата. 60 секунди по-късно Лалана отправи опасен удар, спасен с вещина от стража на Аделаида.

Логичното се случи в 68-ата минута, когато Ливърпул поведе. Милнър се разписа във втори пореден мач за червените след добра асистенция на Айб. От повторенията обаче се забеляза, че Милнър е с половин метър в засада и голът не трябваше да бъде зачитан. Веднага след попадението Ориги беше заменен от Ингс. В 73-ата минута Тарек Елрих можеше да изравни, но ударът му от около 24 метра се отби от десния стълб на Миньоле. Секунди по-рано пък Милнър беше заменен от Лукас Лейва.

В 79-ата минута Ингс можеше да удвои, засичайки с глава центриране на Хендерсън, но топката мина над горната греда. 6 минути преди края на срещата Лазар Маркович се появи на мястото на Алън. В 88-ата минута Ливърпул подпечата своята победа с попадение на Ингс, който беше изведен сам срещу вратаря от Клайн.

Вижте най-интересното от мача Ливърпул - Аделаида: