на живо

"Ливърпул" оглави еднолично Висшата лига след победа над "Тотнъм"

Тимът на Юрген Клоп се наложи с 2:1 с гол в 90-ата минута

Reuters

Драматично дерби определи едноличния лидер в английската футболна Висша лига. Шампионът от миналия сезон "Ливърпул" постигна победа с 2:1 над "Тотнъм" и оглави класирането с 28 точки след 13 кръга.

В първите минути на мача мърсисайдци доминираха на терена и заслужено откриха резултата в 28-ата минута. Салах стреля към вратата, топката се отклони от Алдервейрелд и попадна в мрежата на "Тотнъм".

Снимка: Reuters

Възпитаниците на Жозе Моуриньо се мобилизираха и след 5 минути върнаха равенството на таблото. Джовани Ло Селсо подаде на Хюн-Мин Сон, който отбеляза своя гол номер 11 от началото на кампанията. Останаха съмнения за засада, въпреки че положението беше прегледано със системата VAR.

През второто полувреме "Тотнъм" доминираше на терена. Стивън Брагвай уцели гредата след като остана сам срещу вратаря Алисон.

Снимка: Reuters

В крайна сметка Роберто Фирмино донесе победата на "Ливърпул". Той засече центрирана от ъглов удар топка с глава и донесе трите точки в актива на мърсисайдци.

След мача в типичния си стил мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо заяви, че по-добрият отбор на терена е загубил. "Шпорите" остават на второ място в класирането с 25 точки.

Снимка: Reuters