на живо

"Ливърпул" запази перфектната си серия след обрат срещу "Нюкасъл"

14-а поредна победа за мърсисайдци

Getty Images

"Ливърпул" продължи перфектната си серия с пети успех в първите пет мача във Висшата лига и вече има 14 поредни победи. Мърсисайдци спечелиха с 3:1 домакинството си на "Нюкасъл" след обрат и вече 43 срещи нямат поражение на "Анфийлд" в първенството. За последно тимът на Юрген Клоп бе победен в своя храм на 23 април 2017 г.

"Джордитата" взеха ранна преднина след хубав гол на Джетро Вилемс, но след попадението домакините наложиха пълен натиск, а "Нюкасъл" не успя да отправи точен удар по посока на вратата до края на срещата. 

Снимка: Getty Images

В 28-ата минута Андрю Робъртсън се пребори за топката на границата на наказателното поле и продължи към Мане, който с второ докосване изравни за 1:1.

Пет минути преди края на първата част Роберто Фирмино, който замени принудително получилия контузия Дивок Ориги, отне в средата на терена и пусна извеждащ пас по земя към Мане. Вратарят на "Нюкасъл" Мартин Дубравка направи грешка при излизането си и сенегалецът довкара топката за 2:1.

Снимка: Getty Images

В 72-ата минута Мохамед Салах сложи край на интригата в двубоя. Египтянинът размени двойно подаване с Фирмино и премина през цялата защита на гостите, преди да вкара с диагонален удар за 3:1.

"Ливърпул" има преднина от 5 точки на върха във Висшата лига преди гостуването на "Манчестър Сити" на "Норич" по-късно днес. "Нюкасъл" заема 16-ата позиция в класирането.