на живо

"Ливърпул" пак вкара два безответни гола на "Лайпциг" (ВИДЕО)

Мърсисайдци продължават към четвъртфиналите в Шампионската лига

"Ливърпул" пак вкара два безответни гола на "Лайпциг" (ВИДЕО)

"Ливърпул" си осигури място сред осемте най-добри в Шампионската лига през този сезон, след като победи "Лайпциг" с 2:0 и в реванша между двата тима от осминафиналите. Двубоят, както и първият преди три седмици, се изигра на ст. "Пушкаш Арена" в унгарската столица Будапеща заради мерките на германското правителство срещу разпространението на коронавируса.

Интересното е, че тази вечер и голмайсторите бяха същите като в първия мач - Мохамед Салах и Садио Мане. Тогава те се разписаха в рамките на 5 минути, а сега между попаденията им имаше 4.

Салах откри резултата в 70' след подаване на Диого Жота. Така египтянинът вече има 25 попадения на сметката си през настоящата кампания и е най-резултатният играч от Висшата лига до момента.

Мане се разписа в 74', реализирайки 12-ия си гол от своя дебют в турнира през 2017 г. насам. В този период единствено 5-кратния носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо е по-резултатен в елиминациите с 13-е си попадения.

Успехът на "Ливърпул" тази вечер дойде с чиста мрежа №16 за вратаря Алисон в Шампионската лига.

Продължаването към четвъртфиналите означава, че мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп е спечелил 12 от 13-е си елиминационни сблъсъка в турнира начело на английския шампион. Той се провали единствено в осминафиналите през миналия сезон, когато "Ливърпул" бе елиминиран от "Атлетико" Мадрид с общ резултат 2:4 (0:1 на "Уанда Метрополитано" и 2:3 на "Анфийлд").

Снимка: Getty Images