на живо

"Ливърпул" подхрани надеждите си за топ 4 с успех срещу "светците"

Мърсисайдци победиха "Саутхемптън" с 2:0 у дома

Getty Images

"Ливърпул" записа ценен успех в битката за място в топ 4 на английската Висша лига. Мърсисайдци победиха с 2:0 гостуващия "Саутхемптън" в среща от 35-ия кръг.

На "Анфийлд" домакините поведоха в 31' с гол на Садио Мане след подаване на Мохамед Салах. Двете звезди комбинираха за шампионатно попадение за първи път от юни 2020 г., когато се развихриха при разгрома с 4:0 над "Кристъл Палас".

Снимка: Getty Images

Тази вечер тимът на Юрген Клоп показа известни колебания в защита, но "Саутхемптън" не се възползва. Вместо това в добавеното време на втората част Тиаго Алкантара удвои аванса на "Ливърпул" с удар от дистанция и сложи точка на спора.

Така "червените" от града на "Бийтълс" вече са шести с актив от 57 точки - 1 по-малко от петия "Уест Хем" и съответно 6 и 7 зад "Лестър" и "Челси", които обаче са изиграли по един мач повече.

Снимка: Getty Images

"Саутхемптън" удължи серията си без победа на 4 мача и е отборът с най-малко спечелени точки във Висшата лига от началото на годината - 11. "Светците" заемат 16-ата позиция с 37 точки - 10 над зоната на изпадащите.

В следващите си двубои "Ливърпул" гостува на "Манчестър Юнайтед" в дългоочакваното дерби, докато "Саутхемптън" приема "Кристъл Палас".