на живо

"Ливърпул" продаде Миньоле и взе испански вратар без пари

Адриан е третото ново попълнение на "Анфийлд"

"Ливърпул" привлече 32-годишния бивш вратар на "Уест Хем" Адриан със свободен трансфер. Сделката за испанеца стана факт само няколко часа след продажбата на Симон Миньоле на "Брюж" за сумата от 6.4 млн. паунда.

Адриан има 150 мача за шестте си години в редиците на "чуковете". Преди да се премести в Лондон, той играе за "Реал" Бетис.

"Аз съм много амбициозен. Дойдох тук, за да се опитам да спечеля всичко възможно и да дишам във врата на Али (б.ред. - Алисон) от първата минута, за да станем и двамата по-добри", каза Адриан.

"Очевидно е, че искам да печеля трофеи. Дойдох, за да се боря на всички фронтове", добави той.

Адриан е третото лятно попълнение на мърсисайдци след привличането на 17-годишния Сеп ван ден Берг от "Цволе" и 16-годишния Харви Елиът от "Фулъм".

В неделя "Ливърпул" загуби от "Манчестър Сити" мача за трофея "Къмюнити шийлд" след изпълнение на дузпи. В петък (9 август) "червените" слагат началото на новия сезон във Висшата лига с домакинство на "Норич".

На 14 август "Ливърпул" ще спори с "Челси" за Суперкупата на Европа в Истанбул. Срещата на "Водафон Арена" е от 21 ч. и ще бъде излъчена на живо по bTV Action.