на живо

"Ливърпул" разпердушини "Арсенал" и дръпна с 9 точки на върха

Мърсисайдци спечeлиха с 5:1

Getty Images

"Ливърпул" разгроми "Арсенал" с 5:1 в дербито на кръга във Висшата лига и вече има 9 точки аванс на върха в класирането. Всички попадения за домакините бяха дело на атомното трио на Юрген Клоп. С хеттрик се отличи Роберто Фирмино, а по един гол добавиха Мохамед Салах и Садио Мане. 

Началото на двубоя по никакъв начин не загатна за крайния разгромен резултат, тъй като "артилеристите" първи стигнаха до гол в 11-ата минута. Мейтлънд-Найлс получи чудесен пас от Алекс Иуоби за 0:1. "Червените" реагираха като опарени и в следващите пет минути направиха обрат с два гола на Фирмино.

Снимка: Getty Images

И при двете попадения защитниците на гостите сгрешиха фрапантно.

Мърсисайдци не забавиха темпото и в 32-ата минута Садио Мане се възползва от брилянтен пас на Салах и не сгреши на опразнената врата - 3:1.

Снимка: Getty Images

В добавеното време на първата част "Ливърпул" получи дузпа за нарушение срещу Салах. Египтянинът сам застана зад топката и направи резултата 4:1.

В 65-ата минута главният съдия отсъди втори 11-метров наказателен удар за домакините заради нарушение срещу Деян Ловрен. Фирмино бе точен от бялата точка, оформяйки своя хеттрик - 5:1.

Снимка: Getty Images

Така "Ливърпул" остава без загуба от началото на сезона и е лидер с 54 точки. "Арсенал" е пети с 38 точки, като изостава на две от четвъртия "Челси", който обаче е с мач по-малко.