на живо

"Ливърпул" се интересува от футболист, "разбил" къщата на Юрген Клоп

Мениджърът явно не таи лоши чувства

"Ливърпул" проявява интерес към крилото на "Барселона" Усман Дембеле. Французинът премина при каталунците с трансфер за 105 млн. евро от "Борусия" Дортмунд през лятото на 2017 г. Той бе привлечен за заместник на Неймар, който тогава отиде в ПСЖ за рекордните 222 млн. евро.

Дембеле обаче не оправда очакванията. Често страда от контузии, а и поведението му не е образцово.

Договорът на 24-годишния футболист с "Барса" изтича следващото лято, а според "Мирър" "Ливърпул" се интересува от него, въпреки че преди години е "разбил" къщата на Юрген Клоп.

Германският таблоид "Билд" твърди, че в Дортмунд Дембеле е живял под наем в жилище, собственост на Клоп.

Поведението на французина започнало да става притеснително, когато разбрал, че "Барселона" се интересува от него. Главата на Дембеле се замаяла от възможността да премине на "Камп Ноу" и дори спрял да ходи на тренировки.

Снимка: Getty Images

Твърди се, че при напускането си световният шампион е оставил пълен хаос в дома на Клоп. Големи торби с боклук стояли пред градината, изоставени били мебели и дрехи, а по земята се търкаляло бельо.

Мениджърът на мърсисайдци, очаквано, бил ядосан заради начина, по който изглеждало жилището му.

Но пък изглежда Клоп не таи лоши чувстра към Дембеле. Каталунското издание "Мундо Депортиво" пише, че специалистът е "влюбен" във французина и вече обмисля как да го вземе на "Анфийлд".