на живо

"Ливърпул" се качи на върха с хеттрик на Салах

Мърсисайдци ще се надяват "Сити" да се издъни срещу "Челси"

Getty Images

"Ливърпул" оглави класирането във Висшата лига след 4:0 срещу "Борнемут" като гост. Мохамед Салах се развихри и вкара хеттрик и така поне до дербито на кръга между "Челси" и "Манчестър Сити" по-късно днес, мърсисайдци ще се порадват на първото място.

Тимът на Юрген Клоп продължава без загуба от началото на сезона в Англия.

В 25-ата минута Салах откри резултата, като бе точен при добавката на удар на Роберто Фирмино, отразен от вратаря Асмир Бегович. Повторенията обаче показаха, че египтянинът е бил в засада.

Три минути след почивката Салах покачи на 2:0. Той получи извеждащ пас от Фирмино, нахлу в наказателното поле на гостите и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Снимка: Getty Images

В 68-ата Стив Круук си отбеляза автогол след центриране отляво. Малко по-късно Джуниър Станислас се разписа за "черешките", но попадението бе отменено заради засада.

13 минути преди края на мача Салах оформи втория си хеттрик във Висшата лига. Така той стана първият играч на "Ливърпул" с хеттрик като гост от пролетта на 2014 година, когато Луис Суарес вкарва три гола срещу "Кардиф" при победата с 6:3.

С този успех "Ливърпул" временно оглави класирането с 42 точки, на една пред "Манчестър Сити", който има мач по-малко. "Борнемут" е седми с 23 точки.