на живо

"Ливърпул" отново на върха след труден успех срещу "Фулъм"

Мърсисайдци са с две точки пред "Манчестър Сити", който обаче е с мач по-малко

Getty Images

"Ливърпул" оглави класирането във Висшата лига след трудна победа с 2:1 срещу "Фулъм". Така поне временно мърсисайдци излязоха на първо място, с две точки пред "Манчестър Сити", който обаче е с мач по-малко.

Футболистите на Юрген Клоп доминираха през целия мач на "Крейвън Котидж". Домакините създадоха само едно чисто положение през втората част, а за късмет на мърсисайдците то се превърна в гол.

В 26-та минута Роберто Фирмино получи топката почти на аутлинията и върна към Садио Мане, който се разписа със силен удар от близко разстояние за 1:0.

"Ливърпул" изпусна куп положения през второто полувреме, най-чистите от които бяха пред Мохамед Салах, Садио Мане и Жоел Матип.

"Фулъм" се възползва от шанса си и изравни в 74-та минута. Върджил ван Дайк и Алисон Бекер не се разбраха за отнета топка пред вратата, а бившето крило на мърсисайдците Райън Бабел я чукна покрай бразилеца и се разписа за 1:1.

"Ливърпул" обаче превърна тоталната си доминация в победа в 81-та минута, когато получи дузпа за задържане на вратаря Серхио Рико срещу Мане. Зад топката застана влезлия като резерва Джеймс Милнър, който стреля в средата на вратата за крайното 2:1.