на живо

Безапелационен "Ливърпул" срази "Арсенал" (ГАЛЕРИЯ)

Мърсисайдци спечелиха на "Анфийлд" с 3:1 и се завърнаха в топ 4

"Ливърпул" спечели с 3:1 домакинството си на "Арсенал" в дербито на кръга в Англия и по този начин се завърна на третото място във Висшата лига.

Футболистите на Юрген Клоп откриха головата си сметка в 9-ата минута, когато Садио Мане намери Роберто Фирмино за 1:0. Доминацията на мърсисайдци през първото полувреме продължи и в 30-ата минута Коутиньо бе близо до втори гол, но Петър Чех отрази удара му. Все пак неизбежното се случи и в 40-ата минута Фирмино намери Мане, който отбеляза за 2:0.  

"Артилеристите" започнаха по-активно второто полувреме. В 49-ата минута Оливие Жиру бе близо до попадение, но Симон Миньоле се намеси решително, след което топката се удари и в гредата. В 57-ата минута обаче белгийският страж се оказа безпомощен срещу Дани Уелбек, който намали за 2:1.

В 82-ата минута "Ливърпул" бе близо до трети гол, но Дивок Ориги прати топката в гредата. В добавеното време Ориги проби и намери с пас Джорджино Вайналдум, който оформи крайното 3:1.

"Ливърпул" вече има 52 точки на третата позиция във Висшата лига, колкото има и четвъртият "Манчестър Сити", който обаче е с два мача по-малко. "Арсенал" вече е на пета позиция с 50 точки.