на живо

Любо Ганев влезе в управлението на европейския волейбол

Президентът на родната федерация вече е член на CEV

БФВ

Президентът на волейболната ни федерацията Любомир Ганев бе избран за член на ръководството на европейската конфедерация (CEV).

Форумът във Виена стартира с гласуване за нов първи на европейския волейбол. Досегашният президент Александър Боричич спечели с 36:19 гласа и остава за втори мандат. От 56 членки на CEV представени бяха 55 държави. Единствено Уелс не участва, защото не извършва дейност.

Според устава на CEV новият президент има право да предложи четирима членове на административния борд, за които е необходимо само 20 души да ги подкрепят. Това бяха Ренато Арена (Италия), Мирослав Пшепелски (Полша), Станислав Шевченко (Русия) и Ерик Радлер (Дания).

Процедурата продължи с избор на още 14 членове на административния борд. Още при първото гласуване Ганев получи най-много гласове – 37.

През 2015 година бившият шеф на родната федерация инж. Данчо Лазаров също стана част от борда, но като последен възможен вариант.

"Много съм щастлив. На първо място се радвам, че Александър Боричич остана като президент на CEV. Неговото виждане за волейбола е много ясно. Направи изключителни неща за волейбола в последните пет години. Повиши финансите, асистира на федерациите. Сега ще имам възможност да работя за европейската институция, което е огромна възможност за мен. Ще се науча на нови неща, които ще ми помогнат да ги внедря бързо в българската федерация. Благодаря на колегите от цяла Европа, които ми гласуваха доверие. Знам, че на думи и име е лесно, но тепърва аз ще трябва да се доказвам с дела. И обещавам, че ще го направя с всички сили. Волейболът отдавна е кауза за мен и всеки ден влизам в нова глава от неговия живот.", каза Ганев пред сайта на федерацията.