на живо

Любо Пенев: Другите злоупотребяват с имената на Борисов и Цветанов (ВИДЕО)

"Ще работя с господин Кралев. Не мога да го нарека "министър", каза кандидат-президентът на Българския футболен съюз

Lap.bg

Кандидат-президентът за Българския футболен съюз Любослав Пенев заяви, че имената на премиера Бойко Борисов и на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, са използвани за да бъдат сплашвани част от делегатите, които ще гласуват на Конгреса на 16 февруари.

"Мога и знам как да се случи. Ако след 12 години не си могъл да го направиш, значи не ставаш за тази работа. Това са факти. Аз провеждам работни срещи с много хора в България и не съм чула една положителна оценка за настоящото ръководство. Техните срещи протичат под егидата на мезета, пържоли и много алкохол. Ако някой попита нещо за футбол, се изпраща човек и се казва: "Повече не питай, защото можем да ти отрежем ръката. При следващо вдигане със здравата ръка, може да изпаднеш от групата". Когато ходят по срещите заплашват. Не е проблем, че казвам, че когато спечеля на 16 февруари ще изгоня определени хора. Читавите ще останат и ще работят. Те употребяват имената на министър председателя Бойко Борисов, на Цветан Цветанов. Злоупотребяват и употребяват тези имена. Службите, ако преценят, да ме намерят! Аз съм готов със записи! Мисля, че това не е политическа тема, а Цар Футбол.", заяви Пенев в "Шоуто на Слави".

Той обяви, че след като стане президент, ще работи с държавата в лицето на Красен Кралев, но не пожела да го нарече "министър на младежта и спорта".

"Ще работим с господин Кралев. Не го наричам "министър", защото за да си такъв, трябва да си лоялен към държавата, а не да си пристрастен към Българския футболен съюз и да взимаш страна. Трябва да си верен на държавата и да си министър на абсолютно всички българи. За да е пристрастен, той застрашава интереси. Времето ще покаже", категоричен е Пенев.

Легендарният бивш футболист е категоричен, че за 12 години управление, Борислав Михайлов не е постигнал нищо начело на Съюза. Той ще работи за подобряването на условията за детско-юношеска подготовка и избор на съдии. 

"Съдиите трябва да излязат от шапките на клубовете. Ако аз управлявам, съдията на даден мач няма да се знае до последния момент. Ще работя с много сериозни хора, имената на които ще обявя на конгреса", сподели намеренията си Пенев.