на живо

Любо Пенев: Купата отмина. Важно е да завършим първенството по най-добрия начин

"Не е нормално" - коментира цените на билетите за срещата с ЦСКА 1848 наставникът на ЦСКА

Lap.bg

"Подходът към предстоящия съперник ще бъде професионален, на максимално ниво. Купата си е купа. Край!  Купата отмина. Перфектно. Трофеят е в нашата витрина. Благодарим, ръкопляскаме, поздравяваме се, но остават два мача и трябва да завършим първенството по най-добрия начин" - така коментира предстоящия мач срещу ЦСКА 1948 наставникът на ЦСКА Любослав Пенев.

Преди дни "червените" победиха "Арда" с 1:0 и спечелиха Купата на страната, но им остават още 2 мача от първенството. В събота (21 май) ЦСКА гостува на ЦСКА 1948. Мачът първоначално беше отменен, а на гостите присъдена служебна победа. След това от Българския футболен съюз все пак решиха той да се играе. 

Снимка: Lap.bg

"За мен, футболистите и клуба е важно да завършим първенството, както подобава. Ако има контузени, няма да разчитам на тях, разбира се. Това е планът, който имам за отбора в оставащите 5-6 дни. Аз винаги давам шанс на всички. Под мое ръководство почти всички играчи са получили шанс да играят. Сега кой, колко и кога ще играе в момента не мога да ви кажа. Аз имам доверие на всички футболисти, без значение кой колко играе, дали е в групата, или не", каза Пенев.

Той коментира и високите цени на билетите за мача за феновете на ЦСКА - 20 лв. за сектор "Г" и 35 лв. за сектор "В". 

Снимка: Lap.bg

"Не е нормално. Какво да коментирам?! Има си клуб, има си ръководство - взимат си решения. Нервите те съпътстват, това се случва и професионалния и в личния живот. Това е част от професията. По-важно е за мен кой как приема нещата и как му се отразява. Колко е подготвен да приеме този вид натиск", заяви Пенев.

На 26 май ЦСКА ще изиграе последния си мач за сезона, като ще бъде домакин на "Берое".