на живо

Любо Пенев с първа победа като треньор на "Валенсия - Местая" (ВИДЕО)

Футболистите на българския треньор разбиха "Кастейон" с 4:0

Воденият от Любослав Пенев отбор на "Валенсия-Местая" постигна първа победа в контролните мачове. След като инкасира поражения от "Лорка" и УКАМ Мурсия, сега дублиращият отбор на "прилепите" разгроми с 4:0 "Кастейон". Това беше и първа проверка за играчите на бившия селекционер на България като домакини.

"Валенсия" доминираше през цялото време, но първата част завърши без голове. Веднага след началото на второто полувреме Жорди Санчес откри резултата, а в рамките на 5 минути между 72-ата и 77-ата минута Рафа Мир наниза хеттрик и оформи крайното 4:0. Освен четирите гола момчетата на Любо удариха и греда, както и създадоха още добри възможности пред вратата на "Кастейон".

Пенев пое дубъла на "Валенсия" в момент, в който 14 играчи си бяха тръгнали, но постепенно той започна да добавя нови имена и за гради отбор.

"Пристигането на Любо Пенев отново в клуба, в който направи име в Испания, е свеж полъх и за младите играчи, които ще се опитат да влязат в сериозния футбол. В типичния си рязък стил, съчетан с тънко чувство за хумор, Пенев започва да изгражда един добър колектив", пише местният вестник.