на живо

Любо Пенев: Това, което казах, се случи (ВИДЕО)

"Четвъртият съдия също е виновен", каза треньорът на ЦСКА

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че опасенията му, че съдията Владимир Вълков ще повлияе върху развоя на дербито от 23-ия кръг на Първа професионална футбола лига срещу "Левски", са се сбъднали.

"Червените" загубиха с 0:1 след автогол на Стивън Перейра и вече са трети в класирането, след като имат еднакъв актив точки с днешния си съперник, но две загуби в преките двубои. ЦСКА игра повече от полувреме с човек по-малко, след като Джеси получи директен червен картон.

"Пак започваме със съдийството. Съдиите са част от играта, от този спектакъл. Това, което казах вчера, се получи. Четвъртият съдия участваше абсолютно целенасочено само при нарушения срещу "Левски". Когато има нарушение срещу ЦСКА, той не взима участие и не помага на главния съдия. В ситуацията с Джеси няма червен картон. След 2-3 секунди имаше удар без топка срещу Турицов. Тогава четвъртият съдия не помага на главния. Ако слагането на ръка е червен картон, то до края на мача имаше много ситуации, в които главният съдия можеше да покаже или втори жълт, или директен червен картон на футболист на "Левски", каза Пенев.

"Единственото нещо, което искам е да се прилага един и същи критерии. Ако има дузпа - да се свири дузпа, ако има червен картон - да се даде червен картон, ако трябва да изгоним някой - да го изгоним, но да бъде и за двата отбра еднакво. За мен днешния мач се изигра в една нормална рамка на твърдите нарушения. Съвсем нормално! В мача нямаше футболист, който да заслужава червен картон. Съдията трябва да внимава, трябва равновесие. В никакъв случай нямаше груба игра. И двата отбора искаха да играят футбол, то се видя. И за това съм против тези хора в черно да развалят празника ни и да се изплюват върху работата ни, която вършим през седмицата. Докато те са... Сватба ли е, Нова година ли е... Не знам", добави той.

Иначе Пенев заяви, че е доволен от играта на своя тим по време на мача с "Левски" и определи дербито като равностойно.

"Изиграхме добър мач. След некоректно изгонване на наш футболист, играхме повече от 45 минути с човек по-малко. Не успяхме да върнем нелепия автогол, който си вкарахме. Имахме ситуации, в които бяхме близо до гола. Не бяхме достатъчно прецизни в последния пас. След като няма асистенция, няма и гол. Всички проблеми, които виждаме, ще бъдат отстранени. Не мисля, че е проблем, че не сме вкарали днес", заяви още Пенев.

Той допълни, че очаква още нови попълнения в тима в близките дни.