на живо

Любомир Минчев обяви състава на България за Евробаскет 2017 (ВИДЕО)

Участник в Евролигата е сред избраниците на Минчев

Lap.bg

Новият селекционер на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Любомир Минчев обяви имената на 16 играчи, които ще се подготвят за квалификациите за Евробаскет 2017. 

В този списък попадат и двама американци, на които ще се направи опит да бъдат издадени български паспорти. Това са Дариус Адамс, който е гард на участника в Евролигата Лаборал Куча, както и центърът на Сигал Прищина - Джейсън Уошбърн.

Междувременно стана ясно, че Александър Везенков никога не е поставял под съмнение участието си в евроквалификациите това лято.

На среща с Минчев в Испания най-добрият ни баскетболист е заявил, че след края на сезона иска да работи над индивидуалните си умения и затова може да се присъедини по-късно към подготовката на отбора.

Ето всички избраниците на Минчев:

Станимир Маринов (192 см, Сигал Прищина)

Асен Великов (187, Лукойл Академик)

Дариус Адамс (188, Лаборал Куча)

Иван Лилов (196, Латина Баскет)

Павлин Иванов (195, Лукойл Академик)

Чавдар Костов (195, Кавала)

Христо Захариев (197, Лукойл Академик)

Николай Стоянов (195, Рилски спортист)

Крис Минков (199, Лукойл Академик)

Александър Везенков (206, Барселона)

Александър Янев (203, Булон)

Димитър Димитров (203, Лукойл Академик)

Алекс Симеонов (200, Левски)

Станислав Ваклинов (207, Берое)

Велислав Гълъбов (207, Берое)

Джейсън Уошбърн (210, Сигал Прищина)

Щаб: треньори Явор Аспарухов и Йордан Колев, кондиционен треньор Саша Яковлевич, доктор Юри Белев, физиотерапевт Явор Касабов, мениджър Тодор Колев.

Тимът се събира за подготовка на 15 юли в Стара Загора.

В нашата 5-та квалификационна група са отборите на Украйна, Словения и Косово, а за Евробаскет 2017 се класират победителите от всички седем групи, както и четирите най-добри втори отбора.

"Целта си е класиране, не можем да тръгваме с друга цел. Желание и мотивация - Това исках да видя в играчите, с които говорих, за да ги извикам в националния отбор", заяви Минчев.

Преди официалните мачове тимът ни ще изиграе седем контроли с Македония, Румъния, Естония, Унгария, Австрия и Албания. В квалификациите България ще приеме съперниците си в "Арена Ботевград".