на живо

Люис Хамилтън подписа с "Мерцедес" до 2023 г.

"Има още много да гоним на пистата и извън нея", заяви пилотът

Reuters

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън продължи договора си с "Мерцедес" до края на 2023 г. Това обявиха от тима на официалната си страница с красноречивото "Той остава".

36-годишният Хамилтън е част от "Мерцедес" от 2013 г., като успя да триумфира в края на сезона с тима 6 пъти (и веднъж с "Макларън" през 2008 г.).

"Трудно е да се повярва, че от почти 9 години работя с този невероятен отбор и се вълнувам, че ще продължим партньорството си още две години. Постигнахме много заедно, но има още много какво да гоним – и на пистата, и извън нея. Невероятно съм горд и благодарен съм за начина, по който от "Мерцедес" ме подкрепят кампанията ми за равноправието в спорта ни", коментира Хамилтън.

От "Мерцедес" също са доволни от продължаването на отношенията с британеца. 

"С неговия опит, скорост и умения той е на върха на силите си. Радваме се на битката, в която участваме тази година. Тя е и причината, поради която искахме да се споразумеем за договора рано, така че да не се разсейваме за надпреварите. Винаги съм казвал, че докато иска да се състезава, Люис може да продължи да го прави колкото пожелае", заяви Тото Волф.

Снимка: Getty Images

В момента Хамилтън е на втора позиция във временното класиране при пилотите. Изпреварва го единствено Маркс Верстапен с "Ред Бул".

Британецът е един от най-добре платените спортисти в света. За година той взима 45 млн. евро. Част от тези средства той влага във фондация, която има за цел да подкрепя по-голямото расово разнообразие във всички форми на моторните спортове.