на живо

Люпко Петрович: Асприля е добър, сам би "Левски" с 3:0

Целта е през пролетта да изпреварим "Лудогорец", обяви консултантът в ЦСКА

Спряганият за трансфер в ЦСКА Данило Аспреля е добър футболист, категоричен бе консултантът на "червените" Люпко Петрович на летище "София". "Червените" потеглиха за Испания, където ще изиграят няколко контроли като част от зимната си подготовка.

Името на Асприля се завъртя в медиите като потенциален заместник на Кирил Десподов, към когото има интерес от сериозни клубове в Европа. Колумбиецът игра за "Литекс" в периода 2014-2015 г. В този период той изигра 60 мача за "оранжевите" в елита, реализира 23 гола и записа 10 асистенции. За Купата на България регистрира 9 срещи с 2 попадения, а в Европа - 5 двубоя и 1 гол. Някои от най-силните му изяви бяха именно под ръководството на Петрович.

"Няма голяма нужда от нови футболисти. Имаме добри играчи на всеки пост. Ако продадем Десподов или Тиаго, вместо него трябва да вземем не по-лош, а по-добър футболист. Селекцията върви непрекъснато. Когато бях в "Литекс", Асприля беше най-добрият футболист. Той имаше класата дори за онзи отбор на "Цървена звезда", с който станахме шампиони на Европа. Сам победи "Левски" с 3:0. Сега не знам къде е. Чух, че е при арабите. Вече може да не играе така, както преди", подчерта Петрович.

Всъщност 30-годишният Асприля е собственост на "Ал Аин" от ОАЕ. В клуба обаче нямат намерение да разчитат на него и той е свободен да си търси нов отбор.

"Трябва да се подготвим добре за първенството и да направим отбор, с който пролетта да спечелим един от двата трофея - купа или титла. Целта е ЦСКА да изпреварим "Лудогорец", допълни Петрович.

Тагове: