на живо

Люто испанско дерби в Лига Европа (ВИДЕО)

Гледайте Севиля - Атлетик (Билбао) от 21:30 по bTV Action

Люто испанско дерби в Лига Европа (ВИДЕО)

Севиля посреща Атлетик (Билбао) в мач-реванш от четвъртфиналната фаза на Лига Европа. 

Срещата е с началален час 22:05, а студиото ни преди нея започва в 21:30.

В първия двубой тимът на Унай Емери спечели с 2:1 като гост. Тогава голмайсторът на Атлетик - Адурис откри резултата, но Севиля обърна с попадения на Колоджейчак и Ибора.

Интересното е, че през този сезон севилци нямат друга победа далеч от Андалусия срещу испански отбор.

Двата тима не са в добра форма преди тазвечершния мач. Атлетик (Билбао) е записал едва един успех в последните си 5 шампионатни срещи, като е загубил 2 от тях. Нещата не са по-различни и за Севиля, който е спечелил само един от последните си 4 мача във всички турнири.

През уикенда възпитаниците на Унай Емери разочароваха за пореден път, допускайки поражение с 1:2 като гост на Валенсия в среща от 32-ия кръг на испанския шампионат.

Атлетик пък взе глътка въздух. На своя „Сан Мамес” баските победиха Райо Валекано с 1:0 и с актив от 51 точки заемат 6-то място в Примера дивисион, с 3 повече от 7-ия Севиля.

Шансовете на андалусци за място в Топ 4 са минимални, така че единствената им възможност да играят отново в Шампионска лига е евентуален триумф в Лига Европа. Севиля е силен домакин и меко казано „слаб” гост, което превръща тима на Унай Емери във фаворит тази вечер.

Тимът от Андалусия е спечелил 17 от последните си 18 мача на „Рамон Санчес Писхуан” във всички турнири, като е побеждавал дори Барселона и Реал Мадрид. За последно Севиля и Атлетик се срещнаха през януари, когато андалусци надделяха с 2:0 у дома в двубой от Ла Лига.

Всъщност Атлетик (Билбао) няма успех като гост на Севиля от 2011 година насам.

Довечера баските няма да могат да разчитат на нападателя Иняки Уилиямс, който е контузен. Именно той вкара победния гол срещу Райо в последния кръг. За Атлетик в лазарета са още Лапорт и Мерино.

Проблеми има и наставникът на домакините Унай Емери. На негово разположение няма да е наказаният Банега. Тремулинас пък лекува травма и предстои да премине късен фитнес тест. В състава на Севиля може да се завърне португалският защитник Даниел Карисо.