на живо

"Локо" Пд нанесе първа загуба на "Лудогорец" от август

"Смърфовете" спечелиха с 3:2

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив победи зрелищно "Лудогорец" с 3:2 в дербито на 18-ия кръг в Първа лига. Носителят на Купата на България нанесе първа загуба на шампионите от август 2020 г. и съкрати аванса на "орлите" на пет точки. 

Абел Анисе изведе "Лудогорец" напред в 17-ата минута, но до края на първата част "смърфовете" обърнаха резултата с попадения на Момчил Цветанов в 41-ата и прекрасен гол на Футболист номер 1 на България Димитър Илиев в 43-ата минута.

Снимка: Lap.bg

Гостите възстановиха равенството малко след началото на второто полувреме след точно изпълнена дузпа от Клаудиу Кешеру, но десетина минути преди края Лукас Салинас донесе успеха на домакините.

Последната загуба на "Лудогорец" бе през август, когато тимът отстъпи още в първия кръг на "Ботев" Враца. Последва серия от 16 срещи без поражение за тима от Разград.

Снимка: Lap.bg

"Лудогорец" остава начело в Първа лига с 42 точки, а "Локомотив" събра 37, за да се изкачи на втора позиция преди ЦСКА да е изиграл мача си от кръга. По-късно "червените" са домакини на "Черно море".