на живо

Димитър Илиев се развихри и "Локо" Пд се изравни с "Левски"

"Смърфовете" победиха "Дунав" с 3:1

Отборът на "Локомотив" Пловдив постигна четвърта шампионатна победа, след като се наложи с 3:1 над "Дунав" в последния мач от шестия кръг в Първа лига. Така "смърфовете" се изравниха по точки  с "Левски" (по 13) и се доближиха само на една от лидера в класирането "Лудогорец".

Мачът започна много добре за гостите от Русе, които поведоха още в 9-ата минута след контраатака. Стефан Христов получи топката на границата на наказателното поле и с левия крак се разписа във вратата, пазена от Мартин Луков.

В 22-ата минута гол на Ален Ожболт бе отменен заради засада. Секунди по-късно съдията Станимир Тренчев посочи бялата точка в полза на домакините след нарушение срещу Бирсент Карагерен. Капитанът на "черно-белите" Димитър Илиев бе безапелационен при изпълнението на 11-метровия наказателен удар и изравни резултата за 1:1.

С едва втория си точен удар през първата част играчите на Бруно Акрапович стигнаха до пълен обрат. В последните секунди от добавеното време на първото полувреме Бирсент Карагерен засече с глава центриране отляво и вкара на бившия си тим за 2:1.

Димитър Илиев сложи точка на интригата с гол в 55-ата минута за 3:1. Това бе седмо попадение за Илиев от началото на сезона във всички турнири.

"Дунав" допусна четвърто поражение в първенството и заема девето място с 6 точки.