на живо

"Локомотив" ГО измъкна точка в Стара Загора

"Берое" ще зимува пред "Верея" по голова разлика

www.beroe.bg

"Берое" не успя да победи "Локомотив" Горна Оряховица в мач от 19-ия кръг на Първа професионална лига. Двата тима завършиха при резултат 1:1 на стадиона в Стара Загора. В полза на "зелените" се разписа Давид Манга, а за "железничарите" точен бе Владислав Узунов.

Първото полувреме бе доста слабо. Въпреки това домакините бяха по-активни и можеха да стигнат до гол. Пропуски направиха Радослав Кирилов и Жуниор Мапуку. Втората част също започна в приспивно темпо с ялови опити на "Берое" да създаде нещо по-интересно пред вратата на Николай Банков.

Снимка: www.beroe.bg

В 64-ата минута влезлият като резерва Давид Манга с хубав удар от границата на наказателното поле даде аванс на "заралии". Десет минути по-късно бившият играч на ЦСКА Владислав Узунов изравни. Той получи топката и от близо 35 метра не остави шанс на Благой Макенджиев.

Снимка: www.beroe.bg

Малко след това футболистите на "Локомотив" извадиха късмет, след като Жуниор Мапуку бе изпуснат от защитата, но Николай Банков отново се намеси добре. Осем минути преди края Давид Манга опита с красив удар да донесе 3 точки за "Берое", но Банков за пореден път спаси.

Така "зелените" се изравниха по точки със седмия в класирането "Верея". Двата градски съперника имат по 23 точки, но "Берое" остава на осмо място преди зимната пауза. "Железничарите" са с актив от 18 точки и към момента заемат 12-то място в таблицата.