на живо

"Локомотив" Горна Оряховица и ЦСКА с нулево реми пред близо 10 000 зрители

Стадионът на "железничарите" за пръв път приема мач от родния шампионат в настоящия му формат

"Локомотив" Горна Оряховица и ЦСКА София завършиха 0:0 в мач от 18-ия кръг на Първа лига.

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите, които загинаха при инцидента в Хитрино.

Близо 10 000 изпълниха трибуните на стадиона в Горна Оряховица, който за първи път приема мач от Първа лига след направените подобрения.

Локомотив и ЦСКА изиграха открит мач с редица положения и пред двете врати.
Първата опасност бе пред вратата на ЦСКА, след като в 3-а минута вратарят Георги Китанов не се ориентира добре, но Матиас Курьор не успя да се възползва от ситуацията.

Малко по-късно Йордан Апостолов от Локомотив шутира от 15 метра, но топката срещна тялото на Рафа Перес.

Още в 17-а минута треньорът на ЦСКА Стамен Белчев направи принудителна смяна, след като нападателят Милчо Ангелов се контузи и на негово място влезе Преслав Йорданов.
ЦСКА взе инициативата и създаде няколко добри положения. Силно се представи младият халф Никола Колев, който на два пъти проби опасно през центъра, но не успя да нанесе точен завършващ удар.

Домакините пропиляха чудесна възможност малко след почивката, след като най-напред Йордан Апостолов стреля с глава, но Китанов изби, а при добавката Кифуети не намери очертанията на вратата.

В 61-а минута Диого Виана получи добро подаване в наказателното поле, но стреля над врататата. Крилото на ЦСКА претендираше за нарушение заради блъскане от Венцислав Керчев, но реферът Ивайло Стоянов подмина ситуацията.

Натискът на ЦСКА продължи, като Никола Колев и Станислав Манолев опитаха удари от дистанция, но топката и при двата случая премина на сантиметри от вратата.

В 68-а минута Симеон Мечев опита да прехвърли вратаря на ЦСКА Георги Китанов, но стражът на "червените" внимаваше и изби в корнер.

Втора принудителна смяна направи треньорът на ЦСКА Стамен Белчев, след като влезлият като резерва Кристиан Малинов се контузи и изкара 10-ина минути на терена, а на негово място влезе Руи Педро.

Пет минути преди края удар на Станислав Манолев бе блокиран, а при добавката Никола Колев стреля от границата на наказателното поле в ръцете на вратаря Банков.

ЦСКА бе близо до победен гол минута преди края, когато Преслав Йорданов продължи топката към вратата, но след веща намеса на вратаря Банков, кълбото се отби в гредата.
Така двубоят завърши без голове, като ЦСКА все още не е допуснал гол и няма загуба, откакто временният треньор Стамен Белчев пое отбора.

"Червените" са трети в таблицата с 32 точки, а Локомотив ГО е на 12-о място със 17 точки.