на живо

Локомотив Пловдив е вторият полуфиналист за Купата

Пловдивчани отстраниха Локомотив София с общ резултат 4-2

БГНЕС

Локомотив Пловдив е вторият отбор класирал се на полуфинал за „Купата на България”. Пловдивчани постигнаха победа с 2-1 над столичните железничари на стадиона в квартал „Надежда” и с общ резултат 4-2 продължават напред.

Попаденията за гостите отбелязаха Йоан Ласиман и Спас Делев, а голът за домакините бе дело на Траян Траянов в 43-та минута.

Първата добра възможност се откри пред столичани, но Преслав Йорданов стреля в аут, останал сам срещу Йордан Господинов.

В 32-та минута Ласиман овладя добре топката, след далечен удар на Дани Кики и успя да открие резултата.

В края на първото полувреме Траянов изравни с удар с глава, след като засече центриране от корнер.

В продължението на първата част Делев, останал сам срещу Божидар Митрев, пропусна да изведе пловдивчани отново напред в резултата, след като ударът му бе над вратата.

В 54-та минута именно Делев отново даде преднина на гостите с прецизно изпълнение на пряк свободен удар.

Само четири по- късно „черно- белите” можеха да увеличат аванса си, но първо Делев, а след това и Ласиман не успяха да отправят достатъчно силен удар, за да преодолеят Митрев от близко разстояние.

Натискът на гостите продължи и в 68-та минута Кики оцели страничната греда отблизо, след добър пас на Радослав Димитров.

Двата отбора не показаха нищо по- запомнящо се до края на двубоя и така след две победи с 2-1 Локомотив Пловдив продължава към полуфиналите, като през уикенда очаква и дербито с Ботев Пловдив.