на живо

"Локомотив" София чака двама от "Левски" (ВИДЕО)

Столичните железничари представиха новия треньорски щаб

Lap.bg

"Локомотив" София започна зимната си подготовка с четири нови попълнения и в очакване на двама футболисти от "Левски", които ще пристигнат на стадиона в "Надежда" след лагера на "сините" в Кипър.

Столичните железничари се подсилват с Даниел Васев ("Ботев" Враца), Александър Манолов ("Септември" София), Никола Иванов ("Оборище") и Евгени Зюмбюлев ("Царско село"). "Левски" пък ще даде под наем на тима Илия Димитров и Мики Орачев, които обаче по настояване на треньора Елин Топузаков, ще са част от подготвителния лагер на "сините".

Днес "Локомотив" София представи и новия си треньорски щаб, който включва старши треньора Явор Вълчинов и неговия помощник Христо Коилов. 

Снимка: Lap.bg

"Радвам се, че се завръщам в родния си клуб. Тук съм израснал, тук съм имал най-хубавите си моменти като футболисти и треньор. Радвам се, че ръководството ме покани. Не ми трябваше много време, за да приема. Мисля, че направихме много добра селекция и Локомотив ще се представи много добре през пролетта. Би ни задоволило да сме в шестицата. Намираме се на 4 точки от шестото място и на 3 точки от изпадащите, така че сме на добър пол-позишън. На 99,9% това е селекцията. Ако изскочи някой млад и перспективен футболист, бихме увеличили бройката. Засега е това", заяви Вълчинов.

„Постарали сме се да направим отбор, който е сплав между опитни и млади. Целта ни ще бъде попадане в челната шестица“, сподели собственикът на "железничарите" Иван Василев.

"Локомотив" София ще се подготвя на собствения си стадион в "Надежда" в първия етап, а от 23 януари футболистите ща заминат за Сандански, където им предстои да изиграят няколко контроли.

Контролите на "Локомотив" София:

21 януари - срещу "Хебър" Пазарджик

25 януари - срещу "Серес" 

28 януари - срещу "Ботев" Враца

31 януари - срещу "Германея" Сапарева баня

8 февруари - срещу "Миньор" Перник

11 или 12 февруари - срещу "Левски"

18 февруари - срещу "Сливнишки герой"