на живо

Локомотив (София) стигна дъното, ще играе в Северната А градска група

Първият мач на тима ще е срещу Надежда (Доброславци)

Новият Локомотив (София) ще стартира участието си в Северната А градска група с гостуване на Надежда (Доброславци). Това обяви Николай Добрев - председател на Градския съвет на БФС.

Първоначално се предвиждаше в тази дивизия да играят 11 отбора, но с включването си новият Локомотив заема позицията на почиващия в първоначалния жребий. Името на клуба по съдебна регистрация е "Футболен клуб Локомотив София 1929" АД и той ще заеме мястото на очакващия скорошен фалит ПФК Локомотив (София).

Дружеството ще бъде издържано от бизнесмена и бивш футболист на червено-черните Иван Василев. Председател на дружеството е друг бивш футболист - Бойчо Величков, участник на Световното първенство през 1986-а година в Мексико през 1986-а година с българския национален отбор. Валентин Николов - партньор на Иван Василев, и Александър Антонов, допълват Управителния съвет на клуба.

Новото Локо ще домакинства на познати терени - стадион "Локомотив" в Надежда и терена в кв. Требич до София, където срещите си провеждат юношеските формации на клуба.

Първият мач на отбора ще бъде в уикенда 5/6 септември, когато "железничари" гостуват на Надежда (Доброславци). Очаква се треньор на тима да бъде Антон Велков.