на живо

Локомотив срещу Левски в битка за шестото място

Столичното дерби е от 13:00 часа

БГНЕС

Локомотив (София) и Левски ще играят един срещу друг във второто столично дерби от 14-ия кръг на "А" група. Мачът, който е от 13.00 часа на стадион „Локомотив” е директен сблъсък за шестото място в класирането.

Локомотив играе силно от началото на сезона, а "сините" са в криза, като през последната седмица загубиха последователно от ЦСКА и Монтана. В тези два мача левскарите не успяха да отбележат гол, а допуснаха пет.

В класирането играчите на Георги Иванов са на шеста позиция с 21 точки, а червено – черните са седми с 20.

Александър Бранеков е възстановен от контузията си и ще ръководи защитата на Локомотив. Опитният португалец Антонио Ливраменто също е на линия за сблъсъка и ще действа зад единствения чист нападател на "червено-черните" Ламжед Шехуди.

Домакините ще разчитат на стабилна защита и бързи атаки по крилата, където ще играят намиращите се в отлична форма Даниел Генов и Владислав Романов. В гостуването на Монтана Георги Иванов даде шанс на някои от младите таланти на Левски, но те не оправдаха доверието.

Левски ще разчита на върха на атаката на Антонио Аниете, а от втора позиция на испанеца се очаква да помагат Луис Педро, Мигел Бедоя и Роман Прохазка. Не е изключено е вместо Педро като титуляр да започне Наджиб Амари.

През есента Левски спечели много трудно на "Георги Аспарухов" с 1:0 и това беше първата победа на тима през сезона.