на живо

Лолита от Русия и Олександър от Украйна (ВИДЕО)

Петър Бакърджиев разказва най-интересните истории от света на спорта за изминалата седмица

Лолита от Русия и Олександър от Украйна (ВИДЕО)

Винаги е приятно, когато Григор Димитров побеждава на корта. Но винаги е по-интересно, когато в личния му живот се появи нова жена.

Лолита Османова разбуни духовете, след като през цялата седмица, в която българският тенисист игра във Виена (той отпадна на четвъртфинал след загуба от Даниел Еванс), го подкрепяше, настанена на местата, определени за щаба и най-близките му.

В първите дни Лола беше само "мистериозната жена". След мача с британеца обаче се появи повече информация за нея. Тя е дъщеря на руски олигарх, чийто бизнес е в сферата на енергетиката. А зад гърба си вече има един брак и един развод. През 2017 г. каза "Да!" на сина на арменския милиардер Алберт Авдолян (собственик на телекомуникационна компания) - Гаспар. Връзката им обаче се разпадна през 2018 г. 

Лола и Димитров не са заявили официално, че са двойка. Но само появяването на блондинката във Виена предизвика вълна от коментари.

С такива неща е свикнал боксьорът Дерек Чисора, който загуби своя мач срещу Олександър Усик. Пред шампиона на Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа, треньори и телевизионния екип, украинецът се справи с коравия си съперник и показа, че не се е впечатлил от бойния му призив по време на официалния кантар

След пълни 12 рудна и единодушно съдийско решение Усик беше провъзгласен за победител във втория си мач в тежка категория. При по-леките (полутежка категория), където беше абсолютен световен шампион, украинецът не допусна загуба във всичките си 16 мача.

Успехът срещу Чисора му донесе междуконтиненталната титла на Световната боксова организация (WBO) и запази мястото му на претендент за една от титлите на Джошуа. Първо обаче за британеца предстои трудна защита на поясите не срещу кого да е, а срещу Кубрат Пулев.

Можете да бъдете сигурни, че Кобрата ще е в най-добрата си форма за мача в Лондон на 12 декември. Той се подготвя на планинската база Белмекен, като вече беше посетен за допинг проверка.