на живо

Лондон, Григор идва!

Българинът на практика си осигури участие във финалния "Мастърс" за първи път

Lap.bg

Григор Димитров ще участва на финалния турнир "Мастърс" в Лондон, където сили ще мерят осемте най-добри тенисити през сезона. Класирането на българина стана факт, след победата му над Миша Зверев в Стокхолм и отпадането на един от преките му конкуренти от турнира - Кевин Андерсън.

Така Димитров не може да бъде изместен от шестата си позиция и се очаква в понеделник участието му да бъде официално потвърдено от ATP.

Григор до сега не е участвал във финалния за годината турнир. През 2017 г. той записа най-добрата си година в кариерата до сега. Българинът спечели 3 титли - в Бризбън, София и Синсинати, като последната му донесе и 1000 точки за ранглистата. Той игра и на полуфинал на турнир от Големия шлем - срещу Надал на Откритото първенство на Австралия.

В Лондон среща ще си дадат осемте най-добри през годината, класирани според спечелените точки. В момента официално потвърдени са водачът в световната ранглиста Рафаел Надал, рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер, Александър Зверев и Доминик Тийм. А в близките дни сайтът на АТР ще потвърди участието и на Димитров и Марин Чилич.

Финалистите са разпределени в две групи по четирима, като играят всеки срещу всеки през ден. След това предстоят полуфиналите и финалът.