на живо

Лоренцо Мичели: Имате потенциал за солидно световно ниво (ВИДЕО)

Гледайте цялото интервю на новия селекционер на женския национален волейболен тим в предаването "Код Спорт" в неделя (27 февруари)

Новият селекционер на женския национален отбор по волейбол на България - Лоренцо Мичели, е убеден, че "лъвиците" имат потенциал да постигнат големи успехи на европейско и световно ниво. 

Първото си интервю след назначението той даде от дома си на Френската ривиера за предаването "Код Спорт".

"За 27 години опит като треньор на клубно ниво, мога да заявя, че разбирам генерално волейбола, както на ниво клуб, така и на ниво национален отбор. Срещнах в кариерата си немалко стойностни български волейболистки, въпреки че не всяка от тях играеше на ниво национален отбор. Винаги съм смятал, че имате голям потенциал от класни състезателки, от които може да избирате, за да се постигне солидно европейско, дори световно ниво. Именно този потенциал искам да развия в отбора на България. Искам да направим история и всичко възможно отборът да се представи добре, да зарадваме федерацията и страната ви. Мисля, че вашият отбор може да носи огромно удоволствие. Нещо повече - вярвам, че е постижимо. Предизвикателство е не само за мен, но и за вашата страна", заяви Мичели.

В последните два сезона 51-годишният италианец води френския "Волеро льо Канe". Там играе националката Ева Янева. Преди това е бил начело на полския "Виска Скай Рес".

Цялото интервю с новия селекционер може да видите в неделя (27 февруари) от 12:00 ч. по RING.