на живо

"Лос Анджелис" срещу "Синсинати" на "Супербоул"

"Рамс" ще домакинстват на своя терен

Reuters

"Лос Анджелис рамс" и "Синсинати бенгалс" ще спорят за трофея "Винс Ломбарди" на "Супербоул".  

Арена на срещата ще бъде "СоФи Стейдиъм", на който домакинстват от "Лос Анджелис". Той е избран за най-големия мач в американския футбол далеч преди този сезон.

Най-гледаното спортно събитие в САЩ е на 13 февруари.

Снимка: Reuters

Куотърбекът Джо Бъроу изведе "Синсинати бенгалс" до първо участие в "Супербоул" от 1989-а година насам след страхотен обрат над "Канзас Сити Чийфс", докато "Лос Анджелис рамс" стори същото в мача си със "Сан Франциско 49-ърс".

"Бенгалс" превъзмогнаха пасив от 3:21 през първото полувреме срещу силната атака на "Чийфс", водена от Патрик Махоумс, за да спечелят трофея в АФК с 27:24 след продължение. 

Снимка: Reuters

Загубата е шокираща за "Чийфс", които търсеха трето поредно участие на "Супербоул" след титлата през 2020-а и поражението от "Тампа Бей Бъканиърс" миналия сезон.

"Синсинати" ще се опита да спечели титлата за първи път. В предишните си две участия на финала отборът губи от "Сан Франциско" през 1982 и 1989-а.

Снимка: Reuters

"Рамс" си гарантираха, че ще играят на "Супербоул" на собствен терен, след като и те обърнаха "49-ърс", за да сложат край на негативната поредица от шест последователни поражения от калифорнийския си съперник. 

За втори път в последните три години "Рамс" стигат до "Супербоул", след като го направиха и през 2019-а, когато отстъпиха на водения тогава от Том Брейди "Ню Инглънд Пейтриътс".