на живо

Луд купон в Лион след сензационната победа на "Олимпик" (ВИДЕО)

Феновете на "хлапетата" забравиха за спазването на социалната дистанция

Getty Images

10 години! Толкова чакаха феновете на "Олимпик" Лион, за да видят отново своите любимци на полуфинал в Шампионската лига. "Хлапетата" успяха да победят един от фаворитите "Манчестър Сити" и отново ще се изправят срещу "Байерн" Мюнхен в спор за място на финала - точно като предния път през сезон 2009/2010.

Последният съдийски сигнал на срещата, играна в Португалия, сложи началото на луди празненства в Франция. Феновете не се стърпяха и излязоха по улиците на Лион, където пяха и се прегръщаха.

Медиите в Европа отбелязват, че футболните емоции са взели връх и привържениците не са спазвали никаква социална дистанция по време на празненствата. Прегръдки, скандирания, димки и факли съпътстваха лудата радост на агитката, която не може да е със своите любимци, тъй като всички срещи след подновяването на турнира се играят в Португалия и пред празни трибуни.

Заради пандемията от коронавирус, която постави и Шампионска лига на пауза за 5 месеца, във Франция бяха въведени строги противоепидемични мерки. Те се отразиха и на футбола, тъй като Лига 1 беше прекратена, а временното класиране стана окончателно.

За щастие на френските фенове, те ще могат да изживеят още футболни емоции, тъй като два отбора от първенството се класираха за полуфинал в най-силния европейски клубен турнир. Освен "Олимпик" Лион, място в топ 4 преди дни си осигури и шампионът "Пари Сен Жермен". Тимът ще се изправи срещу "Лайпциг" в спорт за място в най-важния мач за сезона.