на живо

Лудите пари в бокса: По колко ще спечелят Уайлдър и Фюри от реванша?

Само телевизионните зрители в САЩ ще платят 150 млн. долара

Reuters

Часове остават до най-чакания реванш в бокса - този между шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър и претендента за пояса му - Тайсън Фюри. Двамата ще спорят не само за титла, но и за пари! Много пари!

Мача може да гледате пряко по RING от 4:00 ч. сутринта на 23 февруари.

Феновете на бокса чакат този мач от декември 2018 г., когато първата среща между Уайлдър и Фюри завърши наравно. Организаторите пък успяха да превърнат това вълнение в... приходи. 

Снимка: Instagram

Очаква се близо 2 млн. потребители в САЩ да гледат срещата по телевизията. За целта те ще платят по 75 долара. Това прави 150 млн. долара приходи само от телевизионни права. 

Билетите за "MGM Гранд Гардън Арена", където ще се проведе срещата, бяха разпродадени дни, след като датата беше обявена. Най-евтините от тях са на стойност 425 долара. Все още могат да се намерят ценни хартийки "на черно", но цената им е умопомрачителна - започва от 10 хил. долара!

Организаторите направиха реверанс към феновете и построиха специална зона, в която те могат да гледат мача. Естествено, срещу 100 долара!

Как обаче тези пари ще бъдат разпределени между двамата участници?

Снимка: Reuters

Знае се, че Уайлдър и Фюри ще вземат минимум по 5 млн. долара само заради участието си в сблъсъка. Те се договориха за тези суми още когато обявиха, че реванш ще има. 

Останалите приходи също ще бъдат разделени по равно, без значение дали Уайлдър ще защити своята титла за 11-и път или коланът ще премине в ръцете на Фюри. Очаква се те да варират между 25 и 40 млн. долара за всеки един от тях!

Гледайте срещата Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри от 4:00 ч. сутринта на 23 февруари, пряко по RING.