на живо

"Лудогорец": Договорът на Дерменджиев е просто формалност

"Дали ще играем европейски мачове в Разград, зависи изцяло от строителите", каза Ангел Петричев

Lap.bg

Георги Дерменджиев ще продължи да води "Лудогорец" и през следващия сезон, а подписването на новия му договор е само формалност, заяви изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев. Контрактът на специалиста изтича на 30 юни 2017 г. и се очаква той да го поднови в близките дни.

"Имаме договорка с Дерменджиев и той ще води "Лудогорец". Дерменджиев може да остане тук, докогато иска. Той е с нас от самото начало. Има хора, които през годините са определили идентичността на този клуб и той е сред тях. Надявам се, че с това приключваме тази тема", каза Петричев.

Той заяви, че основната цел пред тима е участие в груповата фаза на Шампионската лига, където през миналата кампания се класира на трето място. За първа година обаче "орлите" ще имат реалната възможност да домакинстват в Разград, а не както до сега - на националния стадион "Васил Левски". Това обаче зависи от строежа на сектор "В".

"В момента сме в ръцете на строителите. Онзи ден и Георги Домусчиев беше при нас. Имахме среща с главните изпълнителни и подизпълнителите. Направихме план и целта ни е да успеем в срокове. Комисията от УЕФА провери изключително щателно стадиона и почти нямаше места, където не бяха. Останаха доволни от видяното, останаха доволни и от концепцията ни. Те се съгласиха, че можем да приемем мач от Шампионската лига. Ако до 15-и юли успеем, тогава няма да има проблем да играем в груповата фаза на европейските клубни турнири. Новата трибуна - сектор "В", ще стане изключително модерно съоръжение с всички условия, така че ще покрием критериите. Ще има неща, за които УЕФА ще направи компромис, разбира се", разкри той.

Снимка: Lap.bg

"Лудогорец" има футболисти, с които може пак да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. Входящите трансфери зависят от изходящите, като в момента няма нищо завършило. Ако има такова, ще разберете. Аз принципно не искам да се разделям с никого, а при добра оферта ще решават собствениците", говори за политиката на клуба треньорът Дерменджиев.

"Играчите ни придобиха рутина и могат да играят срещу всеки в Европа. Срещу "Пари Сен Жермен" имахме възможност дори да спечелим като гости. Отглеждаме си футболистите и внимаваме с изходящите трансфери, за да запазим състава си. Ако идва нов, той трябва да бъде от по-висока класа. Разумни сме и не бързаме с трансферите. Нито с изходящи, нито с входящи. Не искам футболисти, чиято адаптация ще бъде много дълга. Това е важно за израстването на отбора", добави той.