на живо

"Лудогорец" е във втория квалификационен кръг на Шампионската лига

Разградчани нямаха проблеми срещу "Будучност" Подгорица

Lap.bg

Шампионът на България по футбол „Лудогорец“ се класира за втория квалификационен кръг на Шампионската лига за сезон 2020/2021, след като успя да победи като гост черногорския първенец от изминалата кампания „Будучност“ с 3:1.

Срещата се игра без публика на стадиона в Подгорица. Заради мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, тази година тимът, който продължава напред в битката за място в групите на най-силния европейски клубен турнир, се определя само в един мач, а домакинът става ясен след жребий.

Така съдбата отреди на разградчани да гостуват в столицата на Черна гора.

Още в 80-ата секунда Каули Оливейра с мощен шут разтресе гредата на домакините. В 11-ата минута обаче, след центриране на Мавис Чибота и разбъркване в наказателното поле на „Будучност“, новото попълнение на „Лудогорец“ Ихиньо Марин беше по-точен и отбеляза за 1:0.

В 25-ата минута Чибота направи резултата 2:0, след отлично изпълнен пряк свободен удар.

Домакините имаха повод за радост 5 минути по-късно, след като Игор Чукович прати с глава топката във вратата на разградчани. При такъв резултат завърши първото полувреме.

През втората част българският шампион подходи по-активно в търсене на гол, но постепенно темпото на терена в Подгорица спадна, а двата тима трудно стигаха до опасни положения. В самия край на срещата, в 4-минутното продължение, Каули реализира и трети гол за българския тим, за да оформи крайното 3:1.

В следващия кръг „Лудогорец“ ще се изправи срещу шампиона на Дания „Мидтиланд“. В тима от Западна Европа играе българския национал Божидар Краев, който се завръща след няколко месеца под наем в Португалия. Мачът ще е в Разград след седмица.