на живо

Лудогорец изпусна Левски в здрав мач на "Герена"

Двубоят продължи 100 минути

БГНЕС

Левски и Лудогорец не излъчиха победител в дербито на 12-ия кръг на "А" група. Двубоят на препълнения стадион "Георги Аспарухов" завърши 1:1. Мачът продължи 100 минути, тъй като в началото на второто полувреме играта бе спряна за известно време заради лоша видимост, причинена от пиротехниката, която бе използвана в Сектор "Б".

В първия половин час на терена доминираше битката, а чистите голови положения бяха малко на брой. В 32-ата минута Веселин Минев изпробва с далечен удар рефлексите на вратаря на Лудогорец Милан Борян. Малко след това Сисиньо пропусна добра възможност за откриване на резултата. В 39-ата минута домакините поведоха с куриозен гол на Живко Миланов. Защитникът на Левски центрира в наказателното поле на разградския тим, никой не успя да докосне топката, която се отби в лявата греда, след което се оплете в мрежата на Борян. В добавеното време на първата част Марселиньо от чудесна позиция пропусна да изравни резултата.

Отборът на Едуард Ераносян бе по-активният след подновяването на играта. В 60-ата минута Клаудиу Кешеру отбеляза страхотен изравнителен гол, разписвайки се от пряк свободен удар. При следващата атака Прохазка пропиля добър шанс да върне преднината на "сините". Последваха няколко пропуска на гостите. Най-фрапантният от тях бе дело на Вандерсон в 75-ата минута, когато бразилецът преодоля вратаря на Левски Боян Йоргачевич, но не успя да уцели опразнената врата. До последния съдийски сигнал двата отбора не създадоха чисти голови положения.

Левски остава на първото място в класирането с актив от 22 точки, колкото има и Литекс, който се наложи с 2:0 при гостуването си на Монтана. Лудогорец е трети с 21 точки.