на живо

"Лудогорец" като "Атлетико" Мадрид и "Порто" в Шампионската лига

Тимът от Разград е сред отборите с най-много латиноамериканци в състава си

Getty Images

Благодарение на второто си участие в групите на Шампионската лига "Лудогорец" с право се чувства като част от елитната футболна компания на Стария континент. При това "орлите" вече не са в ролята на обречени - доказва го изпуснатата победа на стадион "Санкт Якоб Парк" в Базел. 

Безспорно класата на тима се дължи основно на попълненията от Бразилия и Аржентина. А "Лудогорец" се нарежда сред петте клуба в Лигата на богатите с най-много представители на Латинска Америка в съставите си.  

Ето и самата класация:

1. "Бенфика" (11)

Снимка: Getty Images

Португалският тим разполага с цял отбор латиноамерикански футболисти. Преобладават представителите на Бразилия (5) - Едерсон, Жулио Сезар, Луизао, Жардел и Жонас, следвани от аржентинците (3) - Лисандро Лопес, Едуардо Салвио и Франко Черви. В "Бенфика" има и по един представител от Колумбия - Гилермо Селис, от Мексико - Раул Хименес и от Перу - Андре Карильо.

2. "Спортинг" Лисабон (11)

Снимка: Getty Images

"Лъвовете" също включиха цели 11 представители от Латинска Америка в групата си за мачовете в Шампионската лига. Отново доминират бразилците (7) - Джеферсън, Дъглас, Бруно Сезар, Елиас, Бруно Паулиста, Андре. В отбора има още двама аржентинци - Марсело Мели, Алан Руис, двама костариканци - Браян Руис и Джоел Кембъл и уругваецът Себастиан Коатес.

3. "Порто" (8)

Снимка: Getty Images

Още един португалски тим, който определено си пада по латиноамериканския стил на игра. "Драконите" разполагат с 4-ма футболисти от Бразилия - Алекс Телес, Фелипе, Евандро и Отавио, трима от Мексико - Мигел Лаюн, Ектор Ерера и Хесус Корона и един от Уругвай - Максимилиано Перейра.

4. "Лудогорец" (8)

Снимка: Getty Images

Сред португалските отбори намери място и шампионът на България - "Лудогорец". Седем от избраниците на Георги Дерменджиев за групите на Шампионската лига са с бразилски произход - Сисиньо, Натанаел, Саша, Густаво Кампаняро, Вандерсон, Жуниор Кишада и Джонатан Кафу и само един е от Аржентина - Хосе Паломино.

5. "Атлетико" Мадрид (8)

Снимка: Getty Images

Испанският гранд също разполага с осем играчи от региона - аржентинците - Аугусто Фернандес, Николас Гайтан и Анхел Кореа, уругвайците - Диего Годин, Хосе Хименес и Николас Шиапакасе и бразилците Фелипе Луиш и Кайо Енрике.