на живо

Лудогорец на крачка от трето ново попълнение

Португалски флангови футболист ще подсили “орлите”

Getty Images

Лудогорец е много близо до подписа на крилото Диого Виана. 25-годишният играч прекара изминалия сезон в Жил Висенте, който обаче изпадна и сега играчът може да напусне отбора като свободен агент.

Виана има твърде голяма заплата за втора дивизия на Португалия и ще се раздели с Жил Висенте по взаимно съгласие.

Ръководството на Лудогорец е в напреднали преговори с бившия младежки национал на Португалия.

Диого Виана ще трябва да замени напусналия Дани Абало в състава на българския шампион.

Виана преминава през академиите на грандовете Спортинг Лисабон и Порто, след което подписва първия си професионален договор с “драконите“. Той така и не записва нито един мач за местния гранд, тъй като е преотстъпен първо на холандския Венло, а след това и на Авеш. От 2011 до 2013 година играе в Пеняфиел, а през последните два сезона защитава цветовете на Жил Висенте, за който има 59 мача и 4 гола.

Диого е играл за всички юношески и младежки формации на националния отбор на Португалия.

Фиорентина проявява сериозен интерес към футболиста, но италианците все още не са отправили конкретно предложение на Виана, тъй като не е ясно кой ще бъде новият треньор на “виолетовите” и дали той ще иска португалеца в състава си,

Друг тим - Насионал Мадейра също проявява интерес към Диого Виана, но от Лудогорец са предложили много по-добри финансови условия на таланта, който се очаква да вземе решение относно бъдещето си тези дни.