на живо

"Лудогорец" набеляза полски заместник на Кишада

"Орлите" са готови да платят трансферна сума за 25-годишен нападател

Шампионът на България "Лудогорец" е на път да се подсили с голмайстор от Полша. Миналата седмица "орлите" се разделиха с Жуниор Кишада и в момента разполагат само с един типичен нападател в лицето на Клаудиу Кешеру. 

Според полското издание weszlo.com "Лудогорец" се е съгласил да плати на "Заглембе" Любин трансферна сума за Якуб Свиерчок.

25-годишният нападател има 16 гола в 21 мача за "Заглембе" през есента, сред които два хеттрика. Силното представяне на Свиерчок през последните месеци му спечели повиквателна и участие в два мача за националния отбор на Полша.

Якуб Свиерчок е играл за "Полония" Битом, "Пиаст" Гривице, "Завиша" Бидгошч, "Гурник" Лечна и ГКС Тихи.

Може да се похвали с тригодишен престоя в "Кайзерслаутерн", с който има шест мача в Бундеслигата, а последният от тях е под ръководството на Красимир Балъков (загуба с 0:2 от "Фрайбур"г на 24 март 2012 г.).

Полският нападател е дал съгласието си на клубното ръководство да бъде продаден. Той се надява, че със силна пролет в чужбина и в отбор с участие в Европа може да получи място в националния отбор на Полша за Мондиал 2018.

В редиците на "орлите" вече играе има един полски национал. Това е Яцек Горалски, а неговото присъствие в състава на Димитър Димитров-Херо със сигурност ще помогне за по-лесната адаптация на Свиерчок в тима от Разград.