на живо

"Лудогорец" обяви треньорската смяна

Шампионите приветстваха Стойчо Стоев

Бившият треньор на "Арда" Стойчо Стоев се завръща начело на "Лудогорец". Това обявиха официално от клуба от Разград. 

По-рано днес (6 март) специалистът се раздели с втородивизионния тим от Кърджали, за да поеме за втори път 7-кратните шампиони на България.

До сега треньор на "Лудогорец" беше Антони Здравков, но след неубедително представяне от началото на годината - 2 равенства, загуба и само 1 победа, той беше освободен. Специалистът ще остане в щаба на тима, обявиха "орлите".

За Стоев това ще бъде втори период начело на "Лудогорец". По време на първия си престой в Разград през сезон 2013/2014 г. Стоев стана шампион и спечели Купата и Суперкупата след победи над "Ботев" Пловдив. През лятото на 2013 г. отборът влезе за пръв път в историята си в групите на Лига Европа, където постигна пет победи и едно равенство в конкуренцията на ПСВ Айндховен, "Черноморец" Одеса и "Динамо" Загреб.

Впоследствие воденият от Стоев тим отстрани "Лацио" на 1/16-финалите в същия турнир и отпадна на 1/8-финалите от "Валенсия". 

След 66 мача, в които постигна 42 победи, 15 равни, 9 загуби, Стоев беше заменен от своя помощник Георги Дерменджиев.

Той ще бъде представен официално утре (7 март), като се очаква да дебютира повторно начело на "Лудогорец" в неделя (10 март) срещу бившия си тим "Левски", който в момента е воден от Дерменджиев.