на живо

"Лудогорец" отново бие с лекота, излиза срещу унгарци

С петима българи в титулярния състав "орлите" продължават в Шампионската лига

Lap.bg

"Лудогорец" се класира с лекота за втория кръг в Шампионската лига след 2:0 при гостуването си на "Крусейдърс" в реванша. Първият двубой в Разград преди седмица завърши с разгромното 7:0.

Следващият съперник е "МОЛ Види". Унгарският отбор, познат доскоро под името "Видеотон", отстрани трудно "Дюделанж" от Люксембург след 1:1 в първата среща и успех с 2:1 като домакин в реванша. "Лудогорец" ще бъде домакин в първия мач на 24 или 25 юли, а седмица по-късно е мачът в Унгария.

Треньорът на "Лудогорец" Пауло Аутуори направи няколко промени в състава си и заложи на петима българи. В нападението действаха Якуб Шверчок, Жоао Пауло и Джоди Лукоки.

"Лудогорец" поведе в 11-ата минута, когато Били Бърнс си вкара автогол, както го направи и в първия мач. Този път той прехвърли от далеч вратаря О'Нийл след лошо отиграване. Секунди по-късно Лукоки нахлу в наказателното поле, но улучи гредата.

В 56-ата Форсайт беше близо до изравнителен гол, но също уцели гредата след удар с глава. "Лудогорец" удвои в 65-ата минута, когато Шверчок стреля по земя от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл.

След това в игра се появи Антон Недялков, за когото това беше дебют за шампионите след привличането му от "Далас".

Тагове:

лудогорец