на живо

"Лудогорец" победи "Дунав" в инфарктен мач с осем гола

Шампионите получиха сериозен отпор от новака в елитната футболна група

Lap.bg

Отборът на "Лудогорец" победи "Дунав" с 5:3 в изключително напрегнат мач на стадиона в Разград от 12-тия кръг на Първа професионална лига. Шампионите, които бяха символични гости в срещата, допуснаха три гола в собствената си врата, но все пак взеха трите точки и си осигуриха първата позиция във временното класиране.

Резултатът изненадващо откри Мирослав Будинов от "Дунав" още в 14-та минута. Той се разписа след грешка на стража Милан Борян.

По-малко от минута обаче беше нужна на "Лудогорец" да върне равенството в срещата. Клаудио Кешеру отбеляза след пас на капитана Дяков.

Отново бразилецът се разписа, този път с глава за пълен обрат.

В 33-та минута символичните домакини изравниха за 2:2. Груба грешка на Йордан Минев даде възможност на Васил Шопов да реализира.

В първата минута на продължението на първото полувреме Вандерсон върна преднината на "Лудогорец" след разбъркване в наказателното поле на съперника.

При резултат 3:2 завърши първата част на срещата.

В 66-та минута обаче "Дунов" отново изравни чрез Петър Патев.

До края на срещата възпитаниците на Георги Дерменджиев наложиха своето темпо и успяха да спечелят трите точки, реализирайки още две попадения. Първо Кешеру оформи своя хеттрик в 74-та минута, а в самия край на срещата Кафу отбеляза за крайното 5:3.

В 86-та минута "Дунав" остана с човек по-малко, след като Нуридин Давронов, който влезе в игра 13 по-рано, получи второ официално предупреждение.

Така "Лудогорец" е водач в първенството с 28 точки и мач по-малко. "Дунав" пък е на 5-то място, като в последните си пет мача нямат победа.

Следващият мач на "Лудогорец" е домакинството на английския гранд "Арсенал" на 1 ноември. Срещата от груповата фаза на Шампионската лига може да гледате от 21:45 ч. пряко по bTV Action, а студиото преди двубоя започва точно в 21:00 ч.