на живо

"Лудогорец" взе дербито с "Левски" и оглави Първа лига

Успех с 2:1 за шампиона на България

Lap.bg

Шампионът "Лудогорец" се наложи с 2:1 над "Левски" в дербито на 12-ия кръг от Първа лига. След успеха в Разград "орлите" излязоха начело с актив от 29 точки, измествайки именно "Левски", който вече е втори с 28. Третото място заема тимът на ЦСКА с 25 пункта и мач по-малко.

На "Лудогорец Арена" резултата откри Джоди Лукоки в 34-ата минута. Словашкият страж на "Левски" Мартин Полачек изби лошо шут на Натанаел, топката попадна във връхлитащия Лукоки и той не сбърка - 1:0.

Снимка: Lap.bg

В края на първото полувреме "орлите" удвоиха аванса си чрез Вандерсон. Бразилецът бе изведен от Клаудиу Кешерю след колективна грешка в "синята" отбрана и отбеляза четвъртия си гол от началото на сезона - 2:0.

Гостите намалиха изоставането си в 54-ата минута. Габриел Обертан подаде с пета към Кали Тиам, който намери Станислав Костов. Нападателят не уцели добре топката, но тя все пак се оплете в мрежата зад Ренан. За Костов това бе девето попадение през настоящата кампания.

До края на мача "Левски" имаше няколко възможности да си тръгне с точка, като при най-добрата от тях - в 63-ата минута - Обертан уцели лявата греда с удар от около 11 метра.

Снимка: Lap.bg

Съставите

"Лудогорец": Ренан, Сисиньо, Моци, Недялков, Натанаел, Кампаняро, Дяков, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Кешерю

"Левски": Полачек, Цветкович, Ейолфсон, Яблонски, Горанов, Тиам, Белмонт, Обертан, Мариани, Кабрал, Костов

Тагове:

@