на живо

Лудогорец победи още един съветски гранд

Шампионите надиграха Динамо Киев с 2:1

www.ludogorets.com

Лудогорец постигна поредна престижна победа по време на подготвителния си лагер в Испания. Няколко дни, след като шампионите на България надиграха Спартак (Москва) с 3:2, те спечелиха и контролата с друг бивш съветски колос - Динамо (Киев). Двубоят завърши при резултат 2:1 в полза на "зелените", а головете отбелязаха Дани Абало и Роман Безяк.

Като титуляр за Лудогорец в днешния двубой започна десният бек Браян Ангуло, който все още се възстановява от операция, направена в края на 2014 година. Поради контузии срещата пропуснаха Върджил Мисиджан и Йордан Минев, а Михаил Александров, Светослав Дяков и Александър Александров са в лагера на националния отбор.

През първото полувреме футболистите на Динамо създадоха по-опасни положения пред вратата на Владислав Стоянов, който обаче бе точен в намесите си. Удари на Марселиньо, Абало и Безяк пък не намериха очертанията на вратата на съперника.

Снимка: www.ludogorets.com

В началото на втората част играта на "зелените" се подобри и стана по-динамична. В 59' Ешпиньо проби по крилото и центрира към Дани Абало, който с хубав удар даде преднина на своя тим. Две минути по-късно Безяк удвои, възползвайки се от грешка в защитата на киевския тим.

Головата фиеста продължи в 63', когато Буялски бе точен за 1:2. До края украинците имаха добри шансове да изравнят, но не се възползваха от тях.

Снимка: www.ludogorets.com

Това бе последната контрола от зимната подготовка на Лудогорец. В седемте изиграни двубоя от началото на годината тимът от Разград постигна четири победи и две равенства,  допускайки една загуба от Унион Берлин.

След седмица, на 15 февруари, Лудогорец гостува на Берое в първи мач от отложения осминафинал между двата тима за Купата на България.