на живо

"Лудогорец" поглежда към нова европобеда. На прицел е "Еспаньол"

Разградчани вече имат два изразителни успеха в групите на Лига Европа

Lap.bg

"Лудогорец" отново излиза на европейска сцена! Тимът от Разград посреща "Еспаньол" в трети мач от груповата фаза на Лига Европа днес (24 октомври) от 19:55 ч.

След двете изразителни победи в първите срещи - с 5:1 над ЦСКА Москва у дома и 3:0 над "Ференцварош", "орлите" закономерно са считани за фаворит и срещу испанския тим, в който преди години играеше Мартин Петров.

Всъщност двата отбора днес ще застанат един срещу друг в пряк сблъсък за първото място в групата. Българският шампион е с 6 точки в актива си, докато испанците са с 4 след 1:1 с "Ференцварош" и победа с 2:0 като гост в Москва.

Снимка: Lap.bg

Докато "орлите" имат комфортна преднина начело в Първа лига у нас, то каталунците са в зоната на изпадащите в Испания, където в 9 мача имат едва 1 успех. За това всичките очаквания за победа на феновете са насочени към Лига Европа.

Младият треньор на "Лудогорец" Станислав Генчев обаче заяви, че няма никакво намерение да подцени съперника си. Шампионът на България ще търси победа без основния си голмайстор Клаудио Кешерю и Яцек Горалски. Наказан е Драгош Григоре.

Снимка: Reuters

Наставникът на "Еспаньол" Пабло Мачин се чуди как да се справи с положението в Ла Лига, а една от стъпките му е да даде почивка на голяма част от титулярите. В Разград каталунците пристигат без 8 от основните си играчи. 

Нова победа за "Лудогорец" или неприятна изненада за зрителите на стадиона в Разград? Предстои да разберем по-късно днес!